woensdag 16 december 2015

'Smaakvol smullen

Geknort lieve lezers,

Sinterklaas is voorbij en kerst komt op rasse pootjes naderbij. De familie praat nog na over het heerlijke truffeldiner van Tante Zwoerdje vorig jaar en u vraagt zich af "Hoe dit te overtreffen?". Een tip van uw eigen thuiskok Gordon Hamsey: "probeer het niet eens". Maakt u uzelf er gewoon makkelijk vanaf, zodat u nog tijd heeft om voor aanvang van het diner een modderbadje te nemen. Geheel in de sfeer van kerst gaat u voor eenvoud in plaats van decadentie. Dat kan perfect met dit recept dat weinig inspanning vergt.

Bundeltjes Enoki-Take (ofwel fluweelpootjes) *

De paddestoeltjes van de Enoki-Take groeien  in kleine bundeltjes door speciaal zaagsel bij kwekers. Ze behouden hun witte kleur omdat ze groeien in het donker. Ze hebben een zoete en nootachtige smaak.

400 gr Enoki-Take verdeeld in 8 kleine bundeltjes
8 plakken parmajkkjebvh (noot van Stan: hier hoort parmaham te staan maar Gordon lag dwars, in plaats daarvan maken we hem met zalm, dat is ook erg lekker)
4 eetlepels olijfolie
limoensap
peper en zout

Snijd de zwammenbundeltjes aan de onderkant netjes bij. Omwikkel de bundeltjes met de zalm en zet ze vast met een cocktailprikker. Strooi hierover en beetje zout en flink wat peper. Sprenkel ten slotte wat olijfolie en limoensap over de pakketjes. Dien op met een stralende glimlach en ene zachte huid van uw modderbad.

tot volgend week!

Knorretjes van Gordon
* Uit: "Paddestoelen uit de keuken van Carlucci, blz. 131

Geen opmerkingen:

Een reactie posten